Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht richt zich op rechtspersonen. Door het ondernemingsrecht goed toe te passen kunt u uw organisatiestructuur zo efficiënt en effectief mogelijk inrichten.

Wat houdt het ondernemingsrecht in?

Ondernemingsrecht is dat deel van het privaatrecht dat zich richt op rechtspersonen, met name de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. 

Wat kunt u bereiken met het ondernemingsrecht?

Door het ondernemingsrecht op de juiste wijze toe te passen, kunt u uw vennootschapsstructuur zo efficiënt en effectief mogelijk inrichten. U kunt bijvoorbeeld verschillende werkmaatschappijen oprichten waardoor uw holding - en de eventueel overige werkmaatschappijen - beschermd blijft/blijven in geval van een crisissituatie. Wij begrijpen volkomen dat u zich liever bezig houdt met ondernemen en vinden het ook zeker belangrijk dat u doet waar u goed in bent. Toch is het belangrijk uw juridische zaken goed te regelen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook zou het zonde zijn als u geen optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die het ondernemingsrecht biedt. Wij ondersteunen u hier graag bij en kunnen u helpen bij al uw ondernemingsrechtelijke vraagstukken, bijvoorbeeld met betrekking tot: corporate governance, aandeelhoudersovereenkomsten, of werknemersparticipatie. Daarnaast denken wij ook graag mee over de groei van uw onderneming en vinden wij het leuk om daarover met u te brainstormen. 

Hieronder treft u een overzicht aan van de verschillende diensten die wij aanbieden met betrekking tot het ondernemingsrecht. Dit overzicht is zeker niet limitatief en voor vragen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Specialist ondernemingsrecht

Denk goed na over de structuur van uw organisatie. Dit kan ongewenste verassingen in de toekomst voorkomen!
Innovation / Growth / Commitment

Jurist ondernemingsrecht

Heeft u vragen over dit onderwerp? Wij kunnen u hiermee helpen. Neem vrijblijvend contact op!